Bevraging voor kinderen, jongeren én volwassenen: meer dan 4000 deelnemers

Door Sigrid Goethals op 18 april 2023, over deze onderwerpen: Asse

Meer dan 4000 deelnemers

Maart was de bevragingmaand in Asse en onze inwoners lieten zich massaal horen. In totaal waren er 4.082 deelnemers. Niet iedereen vulde de bevraging volledig in, maar in totaal kunnen we 2.158 antwoorden van de volwassenen en 1630 antwoorden van jongeren in het rapport verwerken.

Het onderzoeksbureau dat ons hierin begeleid laat weten dat dit unieke resultaten zijn die zelden voorkomen bij bevragingen in Vlaanderen. In 2017 deed het gemeentebestuur een gelijkaardige bevraging. Toen vulden 2.404 respondenten de bevraging in, wat al uitzonderlijk veel was.

Door de methodieken te verruimen, in te zetten op een grootschalige campagne en een extra focus te leggen op kinderen en jongeren werd dit aantal sterk overschreden. We beschikken bijgevolg over meer dan voldoende resultaten om van een representatieve groep te spreken en met deze antwoorden aan de slag te gaan.

Bovendien schreven meer dan 1000 personen die de bevraging invulden, zich in om in de toekomst deel te nemen aan een burgerpanel. Onze inwoners laten graag van zich horen! Hier kunnen we in de toekomst nog veel extra informatie uithalen.

 

Winnaars

Tien volwassen deelnemers winnen een geschenkbon van Asse ter waarde van 100 euro. Drie jongeren winnen een bluetoothspeaker en tien jongeren een JONK–hoodie.

We nodigden hen uit in het gemeentehuis om hun prijs in ontvangst te nemen.

 

Resultaten

Onderzoeksbureau Indiville verwerkt nu de antwoorden. We koppelen deze ook graag terug met onze inwoners eens we deze zelf kennen.

De resultaten worden niet alleen naast deze van de vorige bevraging in Asse gelegd, maar ook naast de resultaten van Vlaanderen.

Met al deze inzichten gaan we aan de slag en worden beleidsplannen aangepast en bijgestuurd waar nodig.

De bevraging is gericht op buurtniveau, waardoor we accenten per buurt kunnen leggen.

 

De extra focus op kinderen en jongeren kadert in het traject ‘kind- en jeugdvriendelijke gemeente’ en het nieuwe decreet rond buitenschoolse opvang en activiteiten (BOA). Met dit traject willen we kinderen en jongeren een stem geven, want ze zijn met velen in onze gemeente en hebben het recht om gehoord te worden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is